Παραδοσιακός, vintage Γάμος

Μερικές φορές αρκεί μόνο η καταγωγή του ζευγαριού για να εμπνευστούμε ένα δυνατό γαμήλιο concept. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ρίζες του γαμπρού μας έδωσαν την έμπνευση που χρειαζόμασταν για να δημιουργήσουμε το ιδανικό σκηνικό για έναν παραδοσιακό, Κρητικό γάμο.
Γι’αυτό και φροντίσαμε να τηρήσουμε τις παραδόσεις κατά γράμμα. Ο γαμπρός δεχόταν τις προσφορές των καλεσμένων σε έναν σάκο από λινάρι όπως προστάζει το έθιμο, ενώ οι ήχοι του λαούτου, της λύρας και του μπουζουκιού, γέμιζαν τον χώρο. Το ντεκόρ βασίστηκε σε ανθοσυνθέσεις που αναδείκνυαν τα τοπικά λουλούδια, «παντρεύοντάς» τα με τριαντάφυλλα, παιωνίες, αστίλβες και λυσιάνθους. Το λινό ύφασμα, τα σεμεδάκια και οι ξύλινες λεπτομέρειες έδιναν μια ρουστίκ νότα ενισχύοντας το παραδοσιακό θέμα του γάμου, όλα «δεμένα» σε ένα στυλιστικά άρτιο αποτέλεσμα.
Το φαγητό δεν μπορούσε να ξεφύγει από τα παραδοσιακά μονοπάτια και έτσι βασίστηκε και αυτό στην πλούσια, Κρητική κουζίνα. Τα καλτσούνια, ο ντάκος, το αντικριστό και άλλα λαχταριστά τοπικά εδέσματα σε συνεργασία με το καλό, τοπικό κρασί και την παραδοσιακή μουσική, έκαναν όσους συμμετείχαν ευτυχισμένους. Άλλωστε, ο χορός που κράτησε μέχρι το πρωί και τα χαμόγελα των καλεσμένων, μαρτυρούσαν μία μαγευτική βραδιά που θα τους μείνει αξέχαστη.